Kernwaarden

De VoedingsVink is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. U kiest dus voor een BGN geregistreerde gewichtsconsulente.

Een BGN gewichtsconsulente moet voldoen aan een aantal criteria. Hieronder kunt u lezen welke criteria dat zijn.

Een gediplomeerde professional

De VoedingsVink beschikt over de juiste diploma’s welke nodig zijn om u goed te kunnen helpen. Zo ben ik gediplomeerd Gewichtsconsulente en gediplomeerd Voedingsdeskundige. Beide opleidingen voldoen aan de kwaliteitseisen om een professioneel advies en passende begeleiding te kunnen geven.

Geeft advies op basis van grootschalig onderzoek

De VoedingsVink houdt zich aan de richtlijnen goede voeding van de Voedingsraad. Op die manier krijgt u van de VoedingsVink betrouwbare informatie.

Kennis op peil

Een BGN gewichtsconsulente volgt ook nascholingen. Ik deel dus altijd nieuwe, betrouwbare informatie en goede tips met u.

Advies op maat

Het advies wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Uw huidige eetpatroon en houding vormt het vertrekpunt van de behandeling.

Geen afslanksupplementen

Supplementen en shakes zijn niet nodig om gewicht te verliezen. De VoedingsVink maakt hier dan ook geen gebruik van.

Zonder doorverwijzing

U kunt bij mij terecht zonder doorverwijzing van de huisarts. Als u een om medische redenen voeding nodig hebt die aan specifieke eisen moet voldoen dan begeleid ik u niet

Respectvol

Ik ga respectvol met u om. Het is belangrijk dat u zich op uw gemak voelt bij mij. Daarover communiceer ik graag open. Ik zal u mogelijk ook confronteren met gedrag wat niet helpend is om het doel te bereiken. Het is daarom belangrijk dat u zich op uw gemak voelt bij mij.

Creatief

De VoedingsVink maakt verschil door te kijken in uw belevingswereld. Dat vormt het vertrekpunt voor de behandeling. Iedereen komt op een andere manier in beweging. De VoedingsVink hecht daar waarde aan. Daarom is elke begeleiding uniek en op maat gemaakt. Zo gaan we kijken wat u weet, wat u eet en ook hoe u eet. Tevens kijk ik hoe u in beweging komt.

Resultaatgericht

Ik maak graag afspraken met u. Op die manier hebben we het doel helder. Samen gaan we kijken wat u nodig heeft om daar te komen. Dat kan gaan met vallen en opstaan. Op die manier kunnen we kijken hoe het gaat en bijsturen wanneer dat nodig is. Als u zich houdt aan de gemaakte afspraken zult u snel resultaat behalen.

Nuchter

Mijn werkwijze is zonder overbodige toeters en bellen. Geen moeilijke recepten, supplementen, shakes of beweegprogramma’s. U ontvangt uiteindelijk een eenvoudig voedingsschema wat goed bij u past.

Over mij

Koken

Een blije gewichtsconsulente in de keuken. Koken is fantastisch! De kookboeken en recepten vliegen je om de oren. Zelf kan ik niet goed koken. Al die moeilijke en uitgebreide recepten. Leuk voor een keer, maar het is niet mijn passie.

Sporten

Sporten is ook zoiets. Ik zie super fanatieke gewichtsconsulenten aan het sporten. Doe mee! Sporten is goed en vooral heel erg leuk. Halters, touwtjespringen, ingewikkelde apparaten, beweegprogramma’s, drukke schema’s, verplichtingen. Ook al niet mijn passie.

Je hoeft koken en sporten niet leuk te vinden om gewichtsconsulente te zijn of om een gezond gewicht te behouden.

Gewichtsconsulente. Ik heb wel even getwijfeld. Waarom? Omdat vrijwel elke gewichtsconsulente als passie koken en/of sporten heeft. Dat is bij mij niet het geval. Is dat dan niet nodig vroeg ik mij af. Tot ik iets ontdekte. Je hoeft koken en sporten niet leuk te vinden om gewichtsconsulente te zijn of om een gezond gewicht te behouden. Daarom kan ik juist goed helpen. Mensen denken vaak te moeilijk. Ik houd het graag eenvoudig. Op die manier is deze leefwijze juist voor een ieder goed haalbaar en vol te houden. Ook als je niet van koken en/of sporten houdt.

Blij maken

Waarom ben ik dan wel gewichtsconsulente? Ik maak graag mensen blij. Iedereen zou automatisch een gezond gewicht moeten hebben. Daarbij wil ik u graag helpen. Ik ben al een automatische piloot. Graag wil ik van u ook een automatische piloot maken.

Hoe dan?

Een tipje van de sluier:

Ik sport ook. Hardlopen om precies te zijn. En wel twee keer per week in de ochtend. Nooit heb ik daar zin in. Maar ik doe het toch. Ook als het regent. Niet omdat ik het leuk vind. Maar omdat ik weet dat ik me daarna fit en energiek voel. Daar houd ik mij aan vast.