Werkwijze

Online

Ik begeleid u uitsluitend online. Dat kan bijvoorbeeld via skype. Online biedt voordelen. Het scheelt reistijd en u bent lekker in uw eigen omgeving. Ook kunt u zelf uw gewicht bijhouden. Uiteindelijk moet u het straks ook zelf doen. U leert dus ook meteen om zelfstandig te werk te gaan.

Drie stappen

Mijn werkwijze kent drie stappen:

1. Ik voorzie u eerst van betrouwbare informatie over een goed eetpatroon voor u als persoon. U wordt bekwaam.

2. Ik ga u helpen om stappen te zetten naar dat goede en gezonde eetpatroon. Dit zal een gewoonte worden (onbewust).

3. Afvallen. De kans is groot dat u bij de 2e stap al afvalt. Bij de derde stap zal er meer focus op het afvallen worden gelegd. U ontvangt een eenvoudig voedingsschema wat volledig op u af is gestemd.


Gesprekken en tarieven

Ik hanteer een uurtarief van €65,= inclusief 21% BTW. Dit tarief is ook inclusief administatieve- en onderzoekswerkzaamheden. Dat zijn bijvoorbeeld extra werkzaamheden welke bij de begeleiding komen kijken. Zo maak ik altijd een verslag van ons gesprek. Ook kan ik zaken uit gaan zoeken om u een passend advies te kunnen geven. Of bijvoorbeeld een voedingsschema op maat voor u maken.

Kennismakingsgesprek (half uur)

Aan dit kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden. Ik wil graag dat u zich prettig voelt bij mij zodat ik u optimaal kan helpen. Via skype of telefonisch kunnen we kennismaken. Ik zal dan luisteren naar wat u wilt. Ook zal ik u vragen stellen om te kijken of ik u mag helpen. Verder zal ik u in dit gesprek vertellen over mijn werkwijze en wat ik verwacht van u. U bent dan vrij om te kiezen of u daadwerkelijk door mij begeleid wilt worden.

Persoonsgesprek (één uur)

Wanneer u na het kennismakingsgesprek door mij begeleid wilt worden zal ik u vragenlijsten toesturen. Op basis van deze lijsten zal ik u veel aanvullende vragen gaan stellen. Op die manier krijg ik een goed beeld van u als persoon. Ook krijgen we uw wensen helder. Hierdoor kan ik u beter begeleiden.

Eetdagboek gesprek (één uur)

Na dit persoonsgesprek zal ik u eetdagboeken toesturen. Deze houdt u een week lang bij. In dit gesprek ga ik u veel vragen stellen over deze eetdagboeken. Op die manier kan ik goed aansluiten bij uw eetgewoontes. U krijgt alvast handvatten mee om stappen te zetten naar een verbetering.

"Gezond eten" gesprekken (half uur)

In de "Gezond eten" gesprekken leert u om stappen te zetten naar een goed en gezond eetpatroon. De aanvullende gesprekken zullen af zijn gestemd op u als persoon. Vanuit daar worden er stappen gezet. We maken afspraken welke voor u haalbaar zijn. Het is belangrijk om deze afspraken na te komen. Wanneer dat nodig is zult u geconfronteerd worden met gedrag en gewoontes welke niet helpend zijn.

"Afval gesprekken" (half uur)

Wanneer u een goed en gezond eetpatroon heeft bent u klaar voor de volgende stap. U ontvangt dan een passend eetschema. Dit is afgestemd op u als persoon. We maken haalbare afspraken over het verliezen van gewicht. Het is belangrijk om deze afspraken na te komen. Wanneer dat nodig is zult u geconfronteerd worden met gedrag en gewoontes welke niet helpend zijn.

Vergoedingen

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt (een gedeelte van) de consulten van de BGN-gewichtsconsulent vanuit de aanvullende verzekering. Via deze link kunt u nagaan of u daarvoor in aanmerking komt:

gewichtsconsulenten.nl/vergoeding-via-je-zorgverzekering